Tricikli

Tehnički pregled tricikla vršimo u našem objektu na adresi Šajkaška 15a, Novi Sad.

Šta je interesantno kod tricikla?

U kategoriju tricikala spadaju vozila sa tri točka, koja moraju biti simetrično raspoređena u odnosu na uzdužnu srednju ravan. Kako bi se vozilo smatralo triciklom, razmak između točkova na istoj osovini mora biti veći od 46 cm.

Tricikli, iako identični motociklima, zahtevaju posedovanje B kategorije za njihovo upravljanje. Ovo čini tricikl vrlo praktičnim vozilom jer ga možete voziti bez potrebe za polaganjem zasebnog vozačkog ispita.

Dizajn tricikala često nalikuje onom automobila, uz zatvorenu karoseriju. Međunarodne oznake tricikala su L2 i L5, u zavisnosti od toga da li je u pitanju laki ili teški tricikl.

Trijumf 021 vlasnicima tricikala nudi kompletan tehnički pregled trotočkaša kojim postižete uslov za registraciju svog vozila.

*Tehnički pregled tricikala možete uraditi u našem objektu na Detelinari.

Zanimljivost

Prvi tricikli su konstruisani davne 1655, a kao pogon su korišćene poluge koje su se potiskivale rukama. Takođe, da tricikl ne mora da bude u obliku motocikla, možete videti u poznatoj seriji Mućke (Only Fools and Horses). I to je bilo glavno prevozno sredstvo braće Troter.