Putnička vozila

U putnička vozila spadaju sva vozila za prevoz putnika od 2-9 sedišta, uključujući i mesto za sedenje vozača. Ukupna masa putničkog vozila ne prelazi 3,5 t. Putnička vozila imaju međunarodnu slovnu oznaku M1.

Trijumf 021 vrši kompletan tehnički pregled putničkih vozila i tehnički pregled višenamenskog vozila (kombija) na lokacijama širom Novog Sada.

U putnička vozila ubrajaju se sva vozila za prevoz putnika od 2-9 sedišta, i ukupne mase do 3,5 t.

Tehnički pregled vozila podrazumeva detaljnu proveru ispravnosti različitih delova vozila, poput uređaja za upravljanje, kretanje, zaustavljanje, osvetljavanje puta, davanje svetlosnih i zvučnih znakova, regulisanje izduvnih gasova, elektrouređaja, instalacija i mnogih drugih.

Tehnički pregled putničkih vozila u Novom Sadu možete uraditi na bilo kojoj od naše tri lokacije:

  • Šajkaška 15A, Novi Sad
  • Karađorđeva 27, Sremska Kamenica

Podvrste ovih vozila razvrstavaju se na sledeći način:

Limuzina

Kod nas možete izvršiti tehnički pregled AA i AB limuzina. AA limuzina je vozilo sa najmanje četiri bočna okna, čiji se prtljag otvara nezavisno od zadnjeg prozorskog stakla. Namena ovog vozila je prevoz putnika i manjeg prtljaga. AB limuzina je vozilo sa vratima na zadnjem delu vozila, namenjeno za prevoz putnika i većeg prtljaga.

Karavan

Trijumf 021 vrši tehnički pregled karavana. Karavani su proizvedeni kao limuzine, ali se razlikuju u zadnjem delu, gde je karoserija karavana produžena. Vozilo omogućava vlasniku da pored putnika može da preveze i više prtljaga (tereta). Oznaka za ovo vozilo je AC.

Kupe

Kupe je putničko vozilo proizvedeno isključivo za prevoz putnika. Kupei su uglavnom dizajnirani kao sportska vozila, sa tvrdim, nepokretnim krovom, i najčešće poseduju dva ili četiri sedišta. U Trijumf 021 možete obaviti kompletan tehnički pregled kupea. Skraćena oznaka kupe vozila je AD.

Kabriolet

Vršimo tehnički pregled kabrioleta, putničkih vozila proizvedenih po uzoru na kupe vozilo, s razlikom u tome da kabrioleti poseduju pokretan krov. Skraćena oznaka kabriolet vozila je AE.

Višenamensko vozilo

Pružamo tehnički pregled višenamenskih vozila (kombija) koji poseduju karoseriju identičnu limuzinama, s tim da uglavnom imaju veće dimenzije i veću masu od standardnih putničkih limuzina. Ova vozila zamišljena su da služe za prevoz putnika i prtljaga, i poseduju između pet i devet sedišta, kao i značajan prtljažni prostor. Oznaka ovih vozila je AF.

*Tehnički pregled ovog vozila možete uraditi u sva tri naša objekta.

Zanimljivost

Da li ste znali da je prva reklama za automobile glasila On The Wings, Of The Wind (na krilima vetra) i istaknuta je u dnevnim novinama 1898. Adresa fabrike bila je u Ohaju, a predstavništvo firme u Njujorku. Cena automobila iznosila je 1.200 dolara. Prva staza za trke automobila bila je izgrađena 1907. godine u Engleskoj, u mestu Bruklends. Staza je bila dugačka 2,75 km s betonskom podlogom, a krivine su bile s nagibom.