Youtube Trijumf 021
Twiter Trijumf 021
Instagram Trijumf 021
Facebook Trijumf 021
Trijumf 021 loyalty kartica
senka

Trajne tablice i saobraćajna dozvola

Od 1. januara 2020. g. tablice i saobraćajna dozvola više nemaju rok važenja.


2017. godine rok važenja tablica bio je 7 godina, 2018. g. produžen je na 9 godina, a od 1. januara 2020. g. potpuno je ukinut rok važenja tablica.

Međutim, iako je proglašeno da se tablice neće menjati nakon isteka njihovog roka, ovo pravilo ne važi baš za sve vlasnike vozila. Problematična slova na registarskim oznakama i dalje moraju biti zamenjena i zbog toga će ove tablice ipak morati da se zamene novim.

Kakva je procedura za dobijanje trajnih tablica i saobraćajnih dozvola?

Procedura zavisi od toga kakve registarske oznake imate. Možda ćete menjati samo saobraćajnu dozvolu, a možda i saobraćajnu dozvolu i tablice, a zamena će se obavljati nakon isteka tog roka (koji je upisan na poleđini saobraćajne dozvole pod slovom H), prilikom registracije vozila.

Zamena saobraćajnih dozvola

Sama saobraćajna dozvola nikad nije ni imala rok važenja. Ovaj rok zapravo se odnosio na registarske tablice i sa njegovim istekom, one su morale biti zamenjene novim. Pošto su registarske oznake podatak koji se upisuje u saobraćajnu dozvolu, nove registarske tablice zahtevaju izradu i nove saobraćajne dozvole sa tačnim podacima o registarskim oznakama (isto kao što i promena prezimena ili adrese prebivališta zahteva izradu nove saobraćajne dozvole).

Zato saobraćajne dozvole koje su izdate pre 1. januara 2020. g. i u kojima je upisan rok važenja tablica, nakon datuma njihovog isteka prilikom registracije vozila moraju biti zamenjene novim saobraćajnim dozvolama u kojima će biti upisan rok važenja do 9999. godine.

Kada podnesete zahtev, rok za izradu nove saobraćajne dozvole je 7-10 radnih dana što treba imati u vidu ako tada planirate da otputujete van zemlje. Moguća je izrada po hitnom postupku koja se doplaćuje još 5.000 dinara, a rok za izradu u tom slučaju je 2-3 radna dana.

Zamena tablica

Ako na tablicama imate problematična slova: Č, Ć, Š, Ž, Đ, Y i W – moraćete da promenite i saobraćajnu dozvolu i tablice kada im istekne rok. Tek će nove tablice, bez spornih slova, biti trajne.

Osim u ovom slučaju, registarske tablice moraće da se menjaju kada usled dotrajalosti ili oštećenja postanu neupotrebljive, ako se izgube, ukradu ili budu uništene, kao i kada vozilo bude registrovano u drugom registarskom području. Uz ovo uvek će ići i izrada nove saobraćajne dozvole.

Šta sa dvojezičnom potvrdom?

Vlasnici vozila koji prethodnih godina nisu imali problematična slova, nisu bili u obavezi da menjaju tablice, već su umesto toga dobijali papirnu dvojezičnu potvrdu na kojoj je pisalo da je rok produžen sa 7 na 9 godina.

Oni će sada takođe morati da zamene staru saobraćajnu dozvolu kada istekne rok dvojezične potvrde, mada iz MUP-a preporučuju da to urade prilikom prve sledeće registracije, kako ne bi imali problema u slučaju odlaska u inostranstvo. Stare tablice se zadržavaju, jer ne sadrže problematična slova.

Dvojezične potvrde više se neće izdavati, jer neće biti potrebe.

Trajne saobraćajne dozvole

Najlakši način da obavite zamenu saobraćajne dozvole i tablica

Ukoliko ne želite da gubite vreme u MUP čekajući u redovima za predaju dokumentacije, zamenu saobraćajne (i tablica) možete obaviti i preko tehničkog pregleda Trijumf 021.

Uz kompletnu registraciju (tehnički pregled + osiguranje + takse + nalepnica):
izrada nove saobraćajne dozvole = 1.500 RSD
izrada nove saobraćajne dozvole i tablica = 4.000 RSD

Bez kompletne registracije vozila:
izrada nove saobraćajne dozvole = 2.500 RSD
izrada nove saobraćajne dozvole i tablica = 5.000 RSDZakažite Vaš termin kompletne registracije na broj tel:

021 44 21 21

Nalazimo se u Šajkaškoj 32 u Novom Sadu

Pored registracije vozila radimo i sledeće usluge:

Osiguranje na putu
 • Osiguranje
 • Inostrano (granično) osiguranje
 • Obavezno osiguranje od autoodgovornosti
 • Osiguranje lica
 • Putno i zdravstveno osiguranje
 • Osiguranje staklenih površina
 • Kasko osiguranje
 • Zeleni karton
 • Prenos vlasništva na teritoriji cele Srbije
 • Pomoć na putu
Načini plaćanja koje Vam nudimo u Trijumf 021:

Nacin placanja registracije vozila
 • Gotovinski
 • Platnim karticama
 • Čekovima građana
 • Putem administrativne zabrane za zaposlene na neodređeno radno vreme (potrebna su 2 overena primerka koje overavate u računovodstvu Vaše firme) i za penzionere (overena 4 primerka preuzimate kod nas u Šajkaškoj 32)
 • 6 - 12 rata

polisa Trijumf 021
tehnički pregled putničkih vozila
tehnički pregled Novi Sad
obavezno auto osiguranje zeleni karton
putno osiguranje trijumf 021
Zašto mi?
 • Odlična ponuda,
 • Korektne cene,
 • Odobravamo specijalne popuste stalnim  klijentima!
 • Zato što smo dosadašnjim trudom i radom stekli poverenje.
 • Zato što smo Vama uvek dostupni.
Kontakt

TRIJUMF 021 DOO
Šajkaška 32, Novi Sad

Broj telefona: +381 21 44 21 21
Mobilni telefon: +381 65 55 777 99

E-mail: registracija@trijumf021.rs

Mapa