Youtube Trijumf 021
Twiter Trijumf 021
Instagram Trijumf 021
Facebook Trijumf 021
tehnicki pregled novi sad
senka

Najčešći razlozi zbog kojih možete dva puta ići na tehnički pregled

Čekirajte listu s telefona ili je odštampajte na papiru i proverite da li ispunjavate uslove.


Odštampaj listu

Pre svega, ne zaboravite da ponesete saobraćajnu dozvolu i ličnu kartu.

Na tehnički pregled moraćete da dođete kao kod zubara - sa opranim vozilom.

Vozilo takođe ne sme biti udareno, niti previše trulo spolja. Toleriše se 5% oštećenja u odnosu na čitavo vozilo. To bi bila površina veličine vrata vozila. Ukoliko je vozilo oštećeno u većoj meri od ovog, smatra se neispravnim.

Na spoljašnjosti vozila ne sme biti vidljiva prepravka, ručne izrade i sl. Ovde treba razlikovati prepravku od popravke. Po članu 2.(8) Pravilnika o ispitivanju vozila prepravkom se smatra: promena konstruktivnih karakteristika vozila kojim se menja namena ili vrsta vozila ili deklarisane tehničke karakteristike ili deklarisane karakteristike uređaja i sklopova vozila. Najčešći primer za ovo je prepravka vozila iz teretnog u putničko. Takođe, promena broja sedišta, naknadno ugrađena kuka, ksenon svetla i sl. S druge strane, popravka je kada postojeći oštećeni deo vratite u prvobitno stanje na vozilu. Bilo bi dobro da sama popravka bude urađena od strane stručnog lica, mada ukoliko smatrate da ste sposobni da uradite to sami, neće biti problema na tehničkom pregledu.

Teretna vozila ne smeju biti opterećena, zato ih obavezno ispraznite pre dolaska.

Obavezno proverite ispravnost ručne kočnice pre tehničkog pregleda. Sistemi ručne i nožne kočnice su odvojeni, pa se i pored neispravnosti, vozila u vožnji zaustavljaju bez problema. Ako vaša ručna kočnica može da drži auto u mestu i na najvećoj uzbrdici – onda je ispravna. Ako je ručna kočnica neispravna, moraćete da je popravite i ponovo dođete na tehnički pregled.

Na vozilu morate imati obe registarske tablice.

Spoljni retrovizor ne sme biti oštećen, ogledalo ne sme biti napuknuto. Za putnička vozila dovoljno je da samo levi retrovizor bude čitav, ali kod teretnih vozila oba spoljna retrovizora moraju ispunjavati ovaj uslov.

Pneumatici na vozilima ne smeju imati vidljiva oštećenja (ispucalost usled stajanja, nedovoljna dubina šare na gumama koja je leti minimalno 1.6 mm, a zimi 4 mm i sl.). Takođe, na istoj osovini moraju biti gume istih dimenzija i iste vrste (zimske ili letnje).

Zbog neispravnosti trapa nećete proći tehnički pregled. Kako da znate da li treba raditi reglažu trapa? Trap treba proveravati na svakih 15.000-20.000 pređenih km, kao i posle svake intervencije na samom trapu ili prilikom zamene amortizera, krajeva spona, kugli i ostalih delova oslanjanja. Trap se može raštelovati i od siline udarca o ivičnjak ili veću rupu. Ako ste primetili da vaše vozilo vuče u stranu, da se vaše gume neravnomerno toše ili škripe prilikom skretanja čak i pri malim brzinama – vreme je za reglažu. Cena reglaže trapa zavisi od dimenzija guma, a kreće se od 1000 do 2300. Ovo jeste dodatni trošak, ali on vam svakako sledi ako je trap neispravan, a blagovremenom popravkom možete izbeći trošak ponovnog tehničkog pregleda.

Reklama nikako ne sme biti prelepljena preko stakla na bočnom i zadnjem delu vozila, a ako je reklama reflektujuća na njoj ne smeju biti istaknuti adresa firme, broj telefona, veb adresa i slično. U tom slučaju, dozvoljen je samo naziv firme.

Metlice brisača moraju biti prisutne kako na prednjem, tako i na zadnjem staklu.

Farovi, svetla za maglu i stop-svetla takođe ne smeju biti napuknuta. Takođe, ako ste naknadno ugradili ksenon svetla, to se smatra prepravkom i zahteva atest na tehničkom pregledu.

Spisak najčešćih kvarova zbog kojih ne možete da prođete tehnički pregled

Ako imate kuku, morate imati i atest, čak i kad je u pitanju vučni uređaj sa homologacijom i žigom proizvođača! Takođe, morate demontirati priključak (kuglu) kada je u pitanju rastavni uređaj za vuču. Prema Pravilniku o podeli motornih vozila, kada ne koristite rastavni vučni uređaj, odnosno kada ne vučete drugo vozilo, kugla na koju se kači priključno vozilo mora biti demontirana, kako na tehničkom pregledu, tako i u saobraćaju.

Displej na odometru mora biti čitljiv i bez oštećenja.

Sva vozila koja su prepravljena iz teretnog u putničko moraju posedovati atest! Ovo je najčešći slučaj kod Fiat Punta i Fiat Seicenta.

Ne smeju biti napuknuta više od 10 mm, inače će vozilo biti vraćeno sa tehničkog pregleda. Stakla takođe ne smeju biti ni zatamnjena - osim ako imaju atest.

Ova pločica ne sme biti izbledela niti oštećena. To je manja plastična ili metalna pločica na kojoj se nalaze osnovni podaci o vozilu, kao što su broj šasije, najveća dozvoljena masa i sl. i koja se uglavnom nalazi ispod haube, a ponekad i u kabini na desnom stubu. Ako je pločica oštećena, moraćete da idete kod ovlašćenog predstavnika po novu pločicu.

Ako je broj motora ili šasije nečitljiv, tehnički pregled o tome mora odmah obavestiti MUP.

Rezervni točak, trougao, reflektujući prsluk, uže ili poluga za vuču, komplet prve pomoći, evropski izveštaj, aparat za gašenje požara, zaštitna kaciga za mopede, motocikle, tricikle i četvorocikle i zimska oprema u periodu od 1. novembra do 1. aprila (zimske gume na svim točkovima i lanci na najmanje 2 pogonska točka).
Odvojite vreme i proverite vaše vozilo da ne biste došli u situaciju da radite ponovni tehnički pregled zbog sitnice. Čekirajte da li ispunjavate sve uslove, a ako niste sigurni za ispravnost nekih tehničkih stvari, možda je najbolje da posetite majstora i obavite redovan servis.


Ukoliko čitate naš tekst sa računara, klikom na dugme dole možete odštampati dokument i koristiti ga prilikom provere vozila.

Odštampaj listu

Pored registracije vozila radimo i sledeće usluge:

Osiguranje na putu
 • Osiguranje
 • Inostrano (granično) osiguranje
 • Obavezno osiguranje od autoodgovornosti
 • Osiguranje lica
 • Putno i zdravstveno osiguranje
 • Osiguranje staklenih površina
 • Kasko osiguranje
 • Zeleni karton
 • Prenos vlasništva na teritoriji cele Srbije
 • Pomoć na putu
Načini plaćanja koje Vam nudimo u Trijumf 021:

Nacin placanja registracije vozila
 • Gotovinski
 • Platnim karticama
 • Čekovima građana
 • Putem administrativne zabrane za zaposlene na neodređeno radno vreme (potrebna su 2 overena primerka koje overavate u računovodstvu Vaše firme) i za penzionere (overena 4 primerka preuzimate kod nas u Šajkaškoj 32)
 • 6 - 12 rata

polisa Trijumf 021
tehnički pregled putničkih vozila
tehnički pregled Novi Sad
obavezno auto osiguranje zeleni karton
putno osiguranje trijumf 021
Zašto mi?
 • Odlična ponuda,
 • Korektne cene,
 • Odobravamo specijalne popuste stalnim  klijentima!
 • Zato što smo dosadašnjim trudom i radom stekli poverenje.
 • Zato što smo Vama uvek dostupni.
Kontakt

TRIJUMF 021 DOO
Šajkaška 32, Novi Sad

Broj telefona: +381 21 44 21 21
Mobilni telefon: +381 65 55 777 99

E-mail: registracija@trijumf021.rs

Mapa