021 44 21 21

065 55 777 99

registracija@trijumf021.rs


Youtube Trijumf 021
Twiter Trijumf 021
Instagram Trijumf 021
Facebook Trijumf 021
zakazivanje tehnickog pregleda
senka

3 moguće situacije sa kukom na tehničkom pregledu

Šta je problem sa kukama na tehničkom pregledu? Kada je potrebno raditi atest? Kako izbeći atestiranje?


Kada je u pitanju kontrola na tehničkom pregledu, uređaje za vuču možemo svrstati u 3 kategorije:

1. Fabrički ugrađeni

Ovo je slučaj kada je uređaj za vuču ugrađen u serijskoj proizvodnji vozila, odnosno kada je vozilo kupljeno kao novo sa ugrađenim uređajem za vuču. Tada se na samom uređaju nalazi žig proizvođača vozila i pločica sa homologacijom.U ovom slučaju, vlasnicima vozila nije potrebno uverenje (atest) ili potvrda proizvođača da bi prošli tehnički pregled.

Postoje neki posebni proizvođači, npr. Westfalia koja proizvodi vučne uređaje za Audi, BMW, Mercedes. I u ovom slučaju, mora postojati pločica sa homologacijom. Ukoliko ona na uređaju ne postoji ili niste sigurni da li je uređaj fabrički, možete pozvati predstavnika proizvođača (spisak predstavnika i kontakt informacije date su na kraju teksta) i zatražiti potvrdu da uređaj jeste bio ugrađen na vozilu prilikom serijske proizvodnje (dakle - ugrađen u fabrici). Ovakva potvrda će se uvažiti na tehničkom pregledu.

Dakle, ako je kuka ugrađena u serijskoj proizvodnji vozila, ne podležete atestiranju, ali morate na tehnički pregled doći bez priključka za vuču! Priključak za vuču je u stvari kugla na koju se kači priključno vozilo (prikolice) i on se mora demontirati.


2. Naknadno ugrađen

Uređaj za vuču koji nije ugrađen u serijskoj proizvodnji vozila zahteva atest (uverenje) od strane predstavnika ABS. Najpre morate nabaviti izjavu servisa koji je ugradio uređaj, potvrdu predstavnika poizvođača vašeg vozila koji dozvoljava ugradnju vučnog uređaja i potvrdu proizvođača uređaja. S tim potvrdama i vozilom se odlazi na ispitivanje kod predstavnika ABS, a u Novom Sadu to su Fakultet tehničkih nauka i AMSS (kontakt informacije nalaze se na kraju teksta).

Cena potvrde proizvođača vozila zavisi od marke vozila i okvirno varira između 3.000 i 20.000 dinara. (Pouzdano znamo da Fiat naplaćuje 10.000 za ovakvu potvrdu, a Reno Nisan 12.000). ABS i predstavnici naplaćuju svoje usluge oko 7.000 RSD. Sve potrebne dokumente, obrasce i uplatnice možete naći na sajtu ABS.

Vozači koji ne žele da atestiraju svoj uređaj, moraju da demontiraju kompletan uređaj za vučenje priključnog vozila. To znači da se pored same kugle na koju se kači priključno vozilo mora skinuti i uređaj na koji se montira ta kugla, tj. uređaj koji je pričvršćen za samo vozilo. Demontaža vučnog uređaja u servisu košta između 1.000 i 2.000 RSD i za demontažu uređaja nije potreban atest.

Ako je kuka na vozilu evidentirana od strane ABS-a prilikom uvoza, odnosno na Uverenju o kontrolisanju vozila koja se uvoze kao upotrebljavana, u tom slučaju nije potrebna ni potvrda proizvođača, ni atest, već se ovo uverenje od ABS smatra važećim.
problem sa kukom na tehničkom pregledu

3. Vučni uređaji koji su na vozilima postavljeni i atestirani pre 12.2.2013.

Ova uverenja izdavali su FTN i AMSS i ona su važeća. Ukoliko niste sigurni da li vaše vozilo ima ovakav atest, možete pozvati Trijumf 021 ili FTN/AMSS i proveriti da li postoji takvo uverenje na osnovu broja šasije. Ukoliko uverenje postoji, treba otići u AMSS/FTN i zatražiti kopiju koju će vam izdati na licu mesta.

Ispod se nalazi spisak potrebnih informacija i dokumenata za atestiranje:

Predstavnici ABS u Novom Sadu:

1. Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu:

Adresa:
Trg Dositeja Obradovića 6
Telefon: 021 485 23 66
021 485 23 71
021 485 23 76

2. Centar za motorna vozila AMSS:

Adresa:
Bul. oslobođenja 131
Telefon: 021 524 793

Predstavnici proizvođača vozila koji izdaju potvrde - PDF

Pored registracije vozila radimo i sledeće usluge:

Osiguranje na putu
 • Osiguranje
 • Inostrano (granično) osiguranje
 • Obavezno osiguranje od autoodgovornosti
 • Osiguranje lica
 • Putno i zdravstveno osiguranje
 • Osiguranje staklenih površina
 • Kasko osiguranje
 • Zeleni karton
 • Prenos vlasništva na teritoriji cele Srbije
 • Pomoć na putu
Načini plaćanja koje Vam nudimo u Trijumf 021:

Nacin placanja registracije vozila
 • Gotovinski
 • Platnim karticama
 • Čekovima građana
 • Putem administrativne zabrane za zaposlene na neodređeno radno vreme (potrebna su 2 overena primerka koje overavate u računovodstvu Vaše firme) i za penzionere (overena 4 primerka preuzimate kod nas u Šajkaškoj 32)
 • 6 - 12 rata

polisa Trijumf 021
tehnički pregled putničkih vozila
tehnički pregled Novi Sad
obavezno auto osiguranje zeleni karton
putno osiguranje trijumf 021
Zašto mi?
 • Odlična ponuda,
 • Korektne cene,
 • Odobravamo specijalne popuste stalnim  klijentima!
 • Zato što smo dosadašnjim trudom i radom stekli poverenje.
 • Zato što smo Vama uvek dostupni.
Kontakt

TRIJUMF 021 DOO
Šajkaška 32, Novi Sad

Broj telefona: +381(0)21.44.21.21
Mobilni telefon: +381(0)63 83 78 588

E-mail: registracija@trijumf021.rs

Mapa