telefon KONTAKT
+381(0) 21 44 21 21
E-mail: registracija@trijumf021.rs
Youtube Trijumf 021
Twiter Trijumf 021
Instagram Trijumf 021
Facebook Trijumf 021
senka
Trijumf 021, Novi Sad Registracija vozila Tehnički pregled vozila
Trijumf 021
je kompanija koja prodaje sluge vezane za registraciju i tehnički pregled motornih vozila. Sve poslove vezane za registraciju Vašeg vozila možete poveriti nama, jer ćemo poverenje koje ste nam ukazali nagraditi brzom i kvalitetnom uslugom. Na raspolaganju Vam je naše profesionalno obučeno i ljubazno osoblje.

Cena zelenog kartona

Promena cene zelenog kartona

Cena zelenog kartona je juna 2013. godine poskupela za 50% - sa 2.000 na 3.000 dinara. Osiguravajuće kuće su mimo Udruženja osiguravača Srbije formirale cenovnik, iako se do tada tako nešto nije praktikovalo. Viner, Triglav, Unika i Dunav zadržali su u početku staru cenu od 2.000 dinara, dok su među prvima koji su podigli cenu na 3.000 din bili Delta Đenerali i novosadski DDOR. Taj njihov postupak nije usrećio one koji su isplanirali da na odmor krenu preko Makedonije i BiH. Vozači nisu mogli da odaberu u kojoj će kući izvaditi ovaj dokument, već su bili primorani da to urade u istoj kući u kojoj su osigurali vozilo.

Kao razlog za poskupljenje osiguravajuće kompanije navode to što cena zelenog kartona nije menjana 3 godine, a u međuvremenu je došlo do značajnih povećanja troškova u obavljanju poslova oko zelenog kartona, npr. administrativni troškovi, reosiguranje i štete.

Mnogi vozači u Srbiji negodovali su i zbog cene od 2.000 dinara uz objašnjenje da je npr. u Sloveniji cena zelene karte 4.2 evra i da je to zvaničan podatak objavljen na sajtu slovenačkog auto-moto saveza AMZS.

Sa druge strane, osiguravajuće kuće ističu da je cena od 2.000 dinara minimalna, a da društva "sama procenjuju da li mogu da prodaju zeleni karton po višoj ceni, a da pri tom ne izgube klijente”.

Od 1. juna 2015. g. cena zelenog kartona je snižena za 1.000 dinara i sada iznosi 2.000, a ne 3.000 dinara i ista je u svim osiguravajućim kućama

Šta je zeleni karton?

Zeleni karton se izdaje samo za registrovana vozila sa domaćim registracionim oznakama i znači da, ako svojim vozilom pričinite štetu u inostranstvu, štetu ne plaćate Vi, već osiguravajuća kuća čiju polisu autoodgovornosti posedujete. Zeleni karton je, dakle, dokaz da za svoje vozilo imate zaključeno osiguranje auto-odgovornosti kod domaćeg osiguravajućeg društva.

Za koje zemlje je obavezan zeleni karton?

Zeleni karton je obavezan dokument za vozila kojima se ulazi na teritoriju neke od sledećih zemalja: Makedonija, BiH, Turska, Albanija, Rusija, Belorusija, Ukrajina, Moldavija, Izrael, Iran, Tunis i Maroko.

Ukoliko planirate put u Grčku preko Makedonije – morate posedovati zelenu kartu. Isti je slučaj i sa Crnom Gorom, ukoliko putujete preko Bosne i Hercegovine.

Zeleni karton nije potreban vozačima iz Srbije prilikom ulaska u Crnu Goru, koja sa Srbijom ima potpisan poseban bilateralni sporazum.

Zemlje koje ne zahtevaju zeleni karton pri ulasku su: Austrija, Bugarska, Belgija, Češka Republika, Kipar, Nemačka, Danska, Španija, Estonija, Francuska, Finska, Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Severne Irske, Grčka, Mađarska, Italija, Irska, Luksemburg, Litvanija, Letonija, Malta, Holandija, Portugalija, Poljska, Rumunija, Švedska, Slovačka, Slovenija, Hrvatska, Švajcarska, Lihtenštajn, Andora, Norveška i Island. Prilikom ulaska u ove zemlje, potrebno je posedovati samo polisu osiguranja od autoodgovornosti koja je izdata od strane domaćeg osiguravajućeg društava i registarske tablice.

Koliko dugo važi zeleni karton?

Zeleni karton važi do isteka polise obaveznog osiguranja.

Ko izdaje zeleni karton?

Ovaj dokument se vezuje uz polisu obaveznog osiguranja i na njoj se mora nalaziti broj polise uz koju važi. Osiguravajuće društvo koje je izdalo polisu obaveznog osiguranja izdaje i zelenu kartu.

Koja dokumenta su potrebna za izdavanje zelenog kartona?

Za dobijanje ovog dokumenta potrebna je:

 1. Polisa obaveznog osiguranja na uvid
 2. Saobraćajna dozvola

Šta u slučaju da zaboravite na zelenu kartu i stignete na granicu?

Situacija nije dramatična, ali ćete potrošiti više novca. U tom slučaju postoje dva rešenja: možete kupite granično osiguranje koje košta oko 50 evra ili možete uzeti privremenu polisu AMS osiguranja (na većim graničnim prelazima gde postoje filijale Auto-moto saveza Srbije) na osnovu koje može da se dobije zelena karta, a cena je oko 5.000 dinara.

Korisne napomene za kasko osiguranje u inostranstvu

 • Ako imate polisu proverite teritorijalno pokriće Vaše polise kasko osiguranja
 • Ako vaša polisa nema teritorijalno pokriće u inostranstvu kontaktirajte osiguravajuću kompaniju sa kojom imate ugovor o kasko osiguranju vašeg vozila i informišite se šta je potrebno za kasko osiguranje u inostranstvu?
 • Ako vaša polisa ima teritorijalno pokriće u inostranstvu predlažemo da još jednom pročitate uslove osiguranja koji se odnose na put u inostranstvo?
 • Ako imate polisu proverite teritorijalno pokriće Vaše polise kasko osiguranja
 • Ako vaša polisa nema teritorijalno pokriće u inostranstvu, kontaktirajte osiguravajuću kompaniju kod koje ste potpisali ugovor o kasko osiguranju Vašeg vozila i informišite se šta je potrebno za kasko osiguranje u inostranstvu
 • Ako vaša polisa ima teritorijalno pokriće u inostranstvu, za svaki slučaj još jednom proverite uslove osiguranja koji se odnose na put u inostranstvo
 • Ukoliko nemate kasko osiguranje vozila, a nameravate na put u inostranstvo automobilom, predlažemo Vam da razmotrite mogućnost kupovine kasko osiguranja
dozvole
Pored registracije vozila radimo i sledeće usluge:

Osiguranje na putu
 • Osiguranje
 • Inostrano (granično) osiguranje
 • Obavezno osiguranje od autoodgovornosti
 • Osiguranje lica
 • Putno i zdravstveno osiguranje
 • Osiguranje staklenih površina
 • Kasko osiguranje
 • Zeleni karton
 • Prenos vlasništva na teritoriji cele Srbije
 • Pomoć na putu
Načini plaćanja koje Vam nudimo u Trijumf 021:

Nacin placanja registracije vozila
 • Gotovinski
 • Platnim karticama
 • Čekovima građana
 • Putem administrativne zabrane za zaposlene (potrebna su 2 overena primerka) i za penzionere (potrebna su 4 overena primerka)
 • 6 - 12 rata
polisa Trijumf 021
tehnički pregled putničkih vozila
tehnički pregled Novi Sad
obavezno auto osiguranje zeleni karton
putno osiguranje trijumf 021
Zašto mi?
 • Odlična ponuda,
 • Korektne cene,
 • Odobravamo specijalne popuste stalnim  klijentima!
 • Zato što smo dosadašnjim trudom i radom stekli poverenje.
 • Zato što smo Vama uvek dostupni.
Kontakt

TRIJUMF 021 DOO
Šajkaška 32, Novi Sad

Broj telefona: +381(0)21.44.21.21
Mobilni telefon: +381(0)63 83 78 588

E-mail: registracija@trijumf021.rs

Mapa